Belgium
Netherlands

Beschikbaar in België en Nederland

Ontworpen om snel en nieuwsgierig te zijn

Helderveld & fasecontrast

Dankzij de mogelijkheid om de beelden in helderveld en in contrast te bekijken, ontvangt de beoordelingsmodule meer informatie, wat leidt tot nauwkeurigere resultaten.

Urinesedimentanalyse van de toekomst

Het optische systeem van de sediMAX con TRUST kan beelden van zowel helderveld- als fasecontrastmicroscopie opvangen om meer informatie over de partikels in het monster te verzamelen.

  • Gewijzigde uitvergroting. sediMAX conTRUST geeft LPF-like beelden (Low Power Field, dat wil zeggen een kleinere uitvergroting en een breder overzicht dan sediMAX).
  • Verbeterde zoomfunctie. De SW bezit een verbeterde zoomfunctie om de details van de partikels beter te kunnen bekijken.De gebruiker kan HPF-like (zoals met sediMAX) of sterker uitvergrote beelden bekijken.
  • Meer urine onderzocht. Dankzij de LPF-like overzichtsbeelden analyseert sediMAX conTRUST per monster drie keer zoveel urine, terwijl de doorvoer toch even hoog blijft.
  • Verbeterde herkenning (zowel visueel als automatisch). Bij fasecontrastmicroscopie worden fase verschillen in licht dat door een transparant preparaat gaat, omgezet in helderheidsverschillen in het beeld,zodat de zones met een faseverschil oplichten in het overzicht. Dat kan helpen bij het opsporen van: hyaliene cilinders, 'ghost' rode bloedcellen, squameuze epitheelcellen, differentiatie van acanthocyten en gist, scheiding van kokken en bacillen, duidelijkere kristallen.
  • Samengesteld beeld. De SW genereert een samengesteld beeld uit de helderveld- en de fasecontrastmicroscopiebeelden om de kenmerken van elk beeld in één beeld weer te geven.
  • Kwantitatieve RBC- en WBC-beoordeling. Dankzij de verbeterde meettechniek en beoordelingsmodule worden RBC en WBC nu kwantitatief beoordeeld.
  • Nieuwe manier van bacteriebeoordeling. De beoordelingsmodule herkent nu kokken en bacillen apart.
  • Manuele microscopie modus. Het toestel verricht monsteridentificatie, mengt, aspireert in de cuvette en centrifugeert. Als de cuvette zich in de microscoop bevindt, kan de gebruiker de cuvette verplaatsen via toetsen op het scherm en beelden maken van om het even welk deel van de cuvette, waarbij hij de focus hoogte verandert. Tijdens dat proces krijgt de gebruiker een live beeld van de cuvette. De nieuwe beoordelingsmodule beoordeelt vervolgens de gemaakte beelden.

Het is mogelijk Sedimax te verbinden met de urinestriplezers van A.Menarini Diagnostics. Zo krijgt u een volledig geautomatiseerd systeem dat een analyse van het urinesediment en een chemische analyse combineert.

Technische specificaties

Voorbereiding staal

Automatisch, on board

Volume staal

2 ml

Analyse volume

0,2 ml (200 ul)

Doorvoer

Tot 120 monsters/u.

Laadvermogen

100 staalbuisjes (10 monsters x 10 rekken)

Staalbuisje spec.

H 100 – 105 mm, diam. 16 – 17.5 mm

Barcodelezer

On board

Verpakking SediMAX cuvette

50 cuvettes in 12 torens (600 cuvettes in totaal)

Capaciteit cuvettecarrousel

600 cuvettes (50 x 12 torens)

Centrifuge

On board. 2.000 rpm voor 10 sec. per staal

Geautomatiseerde microscopieanalyse

10, 15 & 20 high power fields (HPF) equivalent. Selecteerbaar

Eindresultaat

Partikelconcentratie (HPF of /ul) & geïdentificeerde categorie

Herkende partikels

RBC, WBC, hyaliene cilinders, pathologische cilinders, epitheelcellen, kleineronde cellen, bacteriën, gisten, kristallen: calciumoxalaatmonohydraat, calciumoxalaatdihydraat,urinezuur, trifosfaat, mucus, sperma

Verkregen resultaat

10.000 monsterresultaten en beelden

Wasoplossing

Gedistilleerd water (fles van 5 l), hypochloriet/bleekoplossing

Afvalvolume

500 cuvettes

Afmeting en gewicht

600 x 600 x 600 (h,d,b). 58 kg

Onze waarden

4 waarden, die leven hebben gegeven aan Menarini en haar geschiedenis hebben bepaald

LEES VERDER »